Tim Carousel studio sa inovativnim zabavno-edukativnim dečjim brendom Teslini znanjoni odneo je pobedu na piču za investiciju u okviru ovogodišnjeg Delta Biznis Inkubatora. Ideje pet timova koji su prošli kroz program ocenjivala je četrnaestočlana komisija.

Četvrtu godinu zaredom kompanija Delta Holding organizovala je Delta Biznis Inkubator, kompanijski program za podršku startapima. Na ovogodišnji konkurs prijavilo se 36 timova sa biznis idejama, a 5 timova ušlo je u program.

Tokom tri meseca inkubacije sa timovima su radili mentori iz Delta Holdinga i kompanija članica, partnerskih kompanija, kao i eksterni saradinici: PwC Srbija, ICT Hub, Fresh Agriculture Technologies, Miša Lukić, Dejan Tešić, Karanović & Partners, Ovation BBDO. U realizaciji programa aktivno su učestvovali i učesnici devete generacije kompanijskog programa za zapošljavanje Mladi lideri.

„Program se iz godine u godinu menja, a komentari učesnika nam govore da dobija na kvalitetu. Za to su zaslužni mentori, konsultanti i saradnici koji sa svakim timom prave individualne planove rada, a u skladu sa potrebama i pripreme tima za izlazak na tržište. Program je intenzivan i na kraju svaki tim ima mrežu poslovnih kontakata i razrađen biznis plan sa kojim može dalje da radi na realizaciji ideja bez obzira na to da li je ostvario investiciju ili ne.“, kaže Nadica Milanović, menadžer projekta Delta Biznis Inkubator.

Osim tima Carousel studio, u programu su učestvovali i timovi Valuator sa platformom za upravljanje procesima nabavke u kompanijama, CQC sa aplikacijom za praćenje kontrole kvaliteta betona od proizvodnje do isporuke, Cherry Berry sa inovativnim silikonskim push-up bikinijem i Beohost sa platformom za upravljenje malim hotelima i channel manager-om za oglašavanje.

Zainteresovani investitori nastaviće pregovore na temu potencijalne saradnje i daljeg razvoja biznis ideja timova. Jedna od prednosti ovog programa je ta da visina investicije koju tim može da ostvari nije unapred definisana.

Tokom četiri godine trajanja programa, kroz Delta Biznis Inkubator je prošao 21 tim sa inovativnom biznis idejom. Četiri tima su dobila investiciju: Frigo gel – proizvod za zaštitu voća od prolećnih mrazeva;  Smart Watering – sistem za pametno navodnjavanje voćnjaka; Otkupljivač – platforma koja povezuje poljoprivredne proizvođače sa otkupljivačima; Kerber Games – Final Challenge društvena igra.