Konkurs 2022

O PROGRAMU 2022.

Na konkurs za prijavljivanje strartap ideja koji je trajao od 11. marta do 8. maja pristiglo je 24 prijava. Od ukupnog broja, 11 timova ušlo je sledeći krug selekcije i pred komisijom su 13 i 14. juna predstavili svoje startap ideje. Komisija je na osnovu kriterijuma odabrala 5 timova za ulazak u tromesečni program inkubacije i pripreme za investicioni pitch.

Partneri na programu:
Dejan Tešić
Miša Lukić
Đorđe Vukotić
Lazar Pavlović
Matija Golubović
Timovi koji su ušli u inkubator 2022.
Atar

ATAR Smart Sprayer, kao glavni proizvod firme ATAR, je AI sistem koji postojećim poljoprivrednim prskalicama daje funkcionalnost da tretira samo korovsku biljku a ne celu površinu useva i time smanji upotrebu pesticida i do 70%. Glavni problemi koje naš sistem rešava jesu posledice upotrebe pesticida, i to za:

  • Za svet: Smanjen uticaj pesticida na ekologiju
  • Za državu: Daje mehanizam za implementaciju budućih regulative
  • Za poljoprivredne proizvođače: Smanjuje trošak upotrebe pesticida

https://www.atar.ai/ 

Članovi tima:

Mirko Šuka

Goran Šuka

Filip Injac

Mentori:

Vlado Krejić, Direktor primarne proizvodnje, Delta Agrar

Jovana Zelić i Jovana Jocić, PwC

Matija Golubović, osnivač firmi Mars i Omnius

Bifrost Bioplastic
Meshka and Friends

Meshka and Friends je radionica koja se bavi proizvodnjom ručno rađenih drvenih igračaka koje podstiču dečiji razvoj i služe logopedima kao obrazovna sredstva. Igračke su pravljene od prorodnij materijala i potpuno bezbedne za decu. Deo profita od prodaje igračaka se donira za sadnju drveća, što ćini Meshka and Friends skroz održivim bredom.

https://www.instagram.com/meshkaandfriends 

https://www.facebook.com/meshkaandfriends

Članovi tima:

Emeše B. Varga

Jožef B. Varga

Mentori:

Miša Lukić, Osnivač, New Startegy

Milena Bjeković, Category success manager, Ananas

Miloš Savić, Senior manager, PwC

NajMentor

NajMentor je “all-in-one” onlajn škola koja spaja učenike sa najboljim nastavnicima. Platforma pomaže roditeljima da, umesto mučnom pretragom po internet sajtovima, mogu lako da pronađu idealne nastavnike. Samo 15% nastavnika kandidata prolazi proces selekcije, a platforma pokriva sve procese učenja. Roditelji mogu pratiti napredak deteta, lako rezervišu i plaćanju časove, – imaju standardizovano ii profesionalno iskustvo sa bilo kojim predmetom koje je potrebno njihovom detetu. Nastavnici se konačno mogu fokusirati na: – stvari koje vole, predavanje i podučavanje, dok imaju dodatan mesečni prihod, a da ne brinu o stvarima u vezi sa poslovanjem kao što su marketing, naplate, tehnologija, koje nisu njihova jača strana i kojima sada upravlja platforma. NajMentor sve ovo radi za njih.

 https://www.najmentor.com/

Članovi tima:

Sanja Milovanović

Nemanja Popović

Mentori:

Ivanka Novaković, HR Direktor, Delta Holding

Lazar Pavlović, Head of Growth, Joberty

Nikola Kliska, Head of IP, Karanović/Partners

Luka Babić, Osnivač, Orgnostic

Oakly by Taraba

Proizvod kompanije Taraba, Oakly, je AI platforma za planiranje, organizovanje i realizovanje različitih vrsta biznis događaja. Kroz rad sa klijentima i kroz lično iskustvo osnivača primećeni su problemi koji se konstantno ponavljaju u industriji događaja (event industry). Nakon dodatnih istraživanja tržišta detaljnije su locirani i definisani problemi. Za nekoliko meseci je razvijen MVP koji je korišćen na više tipova biznis događaja. Glavni cilj je ostvaren, a to je validacija postavljenih hipoteza i prikupljanje povratnih informacija od svih strana koje učestvuju u samim događajima. Startap je trenutno u fazi prikupljanja investicija koje bi omogućile brži razvoj nove verzije platforme i potpuni izlazak na tržište.

https://oakly.events/

Članovi tima:

Milomir Dragović

Minja Marčetić

Mentori:

Kristina Milinčić, CEO Sava Centar

Damir Dimitrijević, Senior Manager, EY

Ivan Nonković, Partner, Karanović/Partners

Dejan Tešić, Managing Director, JTC

Nataša Kažić, Head of Product, Ananas

Na finalnoj prezentaciji timova, koja će biti održana u oktobru 2022. u Beogradu, članovi komisije će odabrati i proglasiti pobedničko rešenje. Komisiju čine poslovni ljudi na rukovodećim pozicijama iz raznih poslovnih oblasti.