Prijave za Deltin program za podršku startap ideja iz oblasti logistike, distribucije, nekretnina i poljoprivrede biće otvorene i ove godine početkom aprila. Zainteresovani startap timovi moći će da se prijave preko ovog sajta, saopšteno je danas.

Delta Biznis Inkubator je tromesečni program koji pomaže startapima iz oblasti nekretnina, poljoprivrede, logistike ili distribucije da pokrenu, razviju i unaprede svoj proizvod ili uslugu uz Deltine resurse: znanje, mentorstvo, finansije i poslovne kontakte.

Menadžer projekta Delta Biznis Inkubator, Nadica Milanović rekla je da je Delta Biznis Inkubator program uz pomoć koga startap timovima dajemo priliku da razviju svoju preduzetničku ideju tokom perioda inkubacije, kroz koji ih svojim znanjem i savetima vode stručnjaci Delta Holdinga.

„Takođe, program pruža i mogućnost da svoju poslovnu ideju testiraju u okviru naše Kompanije. Smatramo da je važno podržati ljude preduzetničkog duha sa inovativnim idejama koji osim što svojim poslovanjem unapređuju privredu Srbije, ohrabruju i motivišu druge da realizuju svoje ideje,“ izjavila je Milanović.

Prošle godine se za taj program prijavilo 163 startapa, od kojih je šest prošlo sve krugove selekcije i dobilo Deltinu podršku. Tokom tri meseca, ovi timovi imali su niz edukacija o tome kako osnovati preduzeće, rukovoditi finansijama, promovisati svoj proizvod ili uslugu. Osim Deltinih stručnjaka, timovi su sarađivali sa biznis konsultantom sa kojim su prošli sve faze razvoja ideje i pripremu za predstavljanje ideje pred investitorima. Pobednik Delta Biznis Inkubatora 2018. godine je tim koji je predstavio Frigo gel – gel za zaštitu voćnjaka i vinograda od prolećnih mrazeva.

„Ove godine program se neće značajno razlikovati u odnosu na prošlogodišnji. Izmene se odnose na unapređenje određenih faza programa, na osnovu povratnih informacija koje smo dobili tokom prethodne godine od mentora i saradnika na projektu. Faze projekta ostaju iste: prijavljivanje ideja, selekcija prijava na osnovu kriterijuma konkursa, pitch za učešće u programu, inkubacija odabranih ideja (razvijanje i testiranje ideje) i u finalu predstavljanje ideja pred potencijalnim investitorima. I tu nije kraj već početak za pobednički startap.“, dodala je Milanović.

Delta Biznis Inkubator realizuje se i ove godine u saradnji sa Propulsion Fondom. Više informacija i prijavni formular za učešće u programu, od aprila možete naći na sajtu i Facebook strani.